Select Page

MTS i Huawei pokrenuli komercijalno 5G iskustvo u Moskvi

MTS i Huawei pokrenuli komercijalno 5G iskustvo u Moskvi

Foto: Huawei


MTS, najveći ruski mobilni operater, i Huawei aktivirali su 5G mreže na 14 poznatih lokacija u Moskvi. Takođe su pokrenuli promociju “5G je došao” kako bi prikazali potpuno novo mobilno iskustvo s brzom vezom, brzim preuzimanjem i neometanim igranjem igara na internetu.

Ova aktivacija je prekretnica koja ukazuje na ubrzanu komercijalizaciju 5G u Rusiji i označava prvo postignuće MTS-a i Huaweija u zajedničkom inovacionom projektu “5G City”. MTS je prvi telekom operater u Rusiji koji je dobio 5G licencu. Dao je strateški prioritet izgradnji i razvoju usluga 5G mreže.

Prošle godine MTS i Vladivostok TV pokrenuli su TV uslugu uživo pomoću 5G modula, što je trenutno najveći trend. U posljednje vrijeme MTS i Huawei zajedno su pokrenuli emitiranja uživo koristeći Huawei 5G pametne telefone u 14 5G iskustvenih arena, pokazujući korisnicima u Rusiji novo 5G iskustvo u pogledu povezivanja, preuzimanja i igranja.

Rezultati testa bili su pozitivni – brzina veze preko 1 Gbps, 2 GB datoteka i aplikacija preuzetih za samo 10 sekundi i mrežne igre koje zadovoljavaju zahtjeve za kašnjenjem bilo gdje.

PROČITAJTE JOŠ: Čuli ste za 5G, ali da li znate šta je 5.5G? Huawei predstavio pet strateških ciljeva za naredni period

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up