Advertisement

Select Page

Inovacija: Bali je mali kućni robot!

Inovacija: Bali je mali kućni robot!

Foto: Samsung


Robot za ličnu njegu, domovi budućnosti bazirani na vještačkoj inteligenciji i pametni gradovi zasnovani na internetu i 5G mreži su inovacije koje stavljaju tehnologiju u službu čovjeka a Samsung ih je predstavio na CES 2020 najvećem svjetskom sajmu tehologije u Las Vegasu.

Narednu deceniju će definitivno obilježiti tehnološke inovacije usmjerene ka ljudima, stvarajući personalizovana iskustva, koja život čine lakšim, prijatnijim i smislenijim.

Foto: Bali kao fitnes instruktor

Suština ove humanističke vizije jesu personalizovana njega, kao i poboljšanje zdravlja i dobrobiti korisnika. Tokom uvodnog obraćanja, H.S. Kim predsjednik i izvršni direktor Samsung Electronics Co., Ltd. je najavio dolazak robota kao „životnih pratilaca“, i predstavio Ballie, malog robota koji razumije i podržava svoje vlasnike, reaguje na njihove potrebe i pomaže u održavanju kuće. Glavni i najbitniji faktor u ovim dostignućima i budućnosti personalizovane nege, jeste vještačka inteligencija, koja olakšava kontrolu informacija i zaštitu privatnosti.

Foto: Bali je malo veći od teniske loptice

Samsung je Balija napravio tako da može da radi i kao fitnes pomoćnik, a ima i “mobilni interfejs” koji, uz pomoć veštačke inteligencije traži uvek nove načine da se prilagodi korisnicima i menjanju njihovih navika. Demo video-snimak prikazuje kako kako Bali širi pametne zavese i uključuje TV za psa kada je čovek van kuće. Takođe, pozvao je u pomoć i robota-usisivača nakon što je primetio da se nešto prosulo po tepihu.

U videu ispod se možete detaljnije upoznati:


PROČITAJTE JOŠ: Samsung predstavio nove QLED 8K, MicroLED i Lifestyle televizore

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up