Select Page

Vodeća ruska striming platforma START stiže u Crnu Goru

Vodeća ruska striming platforma START stiže u Crnu Goru

Foto: START


START, međunarodna striming platforma koja omogućava vrhunske filmove i serije ruske produkcije od sada je dostupna i u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Najbrže rastući striming servis u Rusiji (prema podacima dobijenim od nezavisnih analitičkih agencija Telecom Daily i TMT Consulting), START, sa zadovoljstvom najavljuje početnu fazu lansiranja platforme prilagođene crnogorskom tržištu, kao i prvi talas ekskluzivnog sadržaja sa crnogorskim i engleskim titlovima dostupan gledaocima.

START ima sopstveni studio za produkciju koji je proizveo više od 50 originalnih projekata u posljednje četiri godine, uključujući širok spektar filmova, serija, dokumentarnih filmova i porodičnih emisija. Glavni fokus je na visokokvalitetnim serijama i filmovima najboljih stvaralaca i umjetnika koji rade u ruskoj filmskoj industriji. Preko 80 vrhunskih projekata je sprovedeno u različitim fazama produkcije, uključujući „Izazov” – prvi film snimljen u svemiru, a čiji je autor Klim Šipenko koji se upravo vratio sa Međunarodne svemirske stanice. Projekat je koprodukcija kompanije START zajedno sa Roscosmos, Channel One i Yellow, Black and White.

Uspjeh platforme dodatno ističe činjenica da producenti platforme START stoje iza ostvarenja kao što je „Sin bogataša”, ruskog filma sa najvećom zaradom svih vremena, a samo „Avatar” je zaradio više (44,2 miliona eura) na ruskim blagajnama. Pored toga, START je plasirao originalni naučno-fantastični hit film „Bolji od nas”, prvi ruski projekat koji je obezbijedio Netflix Original status. Na spisku projekata je i serija „Sponzoruše” prvi ruski Amazon Prime Original, koja je ostvarila izuzetan uspjeh isključivo u digitalnom obliku (bez TV distribucije), dok je serija „Šerlok: Ruske hronike” nakon premijere na platformi START objavljena na japanskom AXN Mystery kanalu, nakon čega je međunarodni distributer ZDF Enterprises prodao prava na seriju servisu za striming Salto i kanalu M6. START želi da čitav striming servis učini jednako popularnim kao što su ti projekti.

Osim što nudi premijum projekte koji su priznati širom svijeta, START takođe brine i o zadovoljstvu korisnika aplikacije: prema podacima nezavisne analitičke agencije TelecomDaily, 9 od 10 pretplatnika je zadovoljno uslugom striminga platforme START, što ga stavlja korak ispred Netflix i Apple TV+ servisa u Rusiji.„START je međunarodni striming servis sa 40 odsto pretplatnika van Rusije. Sada sa ponosom najavljujemo pokretanje servisa u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Ove teritorije su prvi korak našeg globalnog širenja. Glavni ciljevi kompanije START su da naše priče podijelimo sa publikom u regionu i da postanemo jedan od ključnih VOD igrača u istočnoj i centralnoj Evropi. Već smo u završnoj fazi sporazuma o saradnji sa nekim od naših partnera u Crnoj Gori“, rekao je Aleksandar Dvoinišnikov, direktor za strateška partnerstva u kompaniji START. 

PROČITAJTE JOŠ: Vaš novi najbolji kućni prijatelj – Samsung Jet usisivač

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Arhiva

January 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31