Select Page

Otkrivamo kako vaš mobilni telefon može da otključa automobil

Otkrivamo kako vaš mobilni telefon može da otključa automobil

Foto: Huawe


Ako ste ključeve auta zaboravili kod kuće nema potrebe za brigom jer je kompanija Huawei patentirala aplikaciju Digital Car Key. Ovaj izum omogućuje otključavanje i pokretanje vozila korišćenjem mobilnog telefona, a sve što je potrebno je da preuzmete aplikaciju i da automobil podržava opciju virtuelnog ključa.

Digital Car Key je samo jedna od mnogih aplikacija koje je Huawei napravio sa R&D centrom iz Finske sa kojim radi čitavu deceniju. U cilju unapređenja oblasti bankarstva, finansija i usluga plaćanja u Evropi, Huawei je nedavno osnovao i Laboratoriju za inovacije u oblasti digitalnih finansija i bezbijednosti, poznatiju kao Fin²Sec koja se nalazi upravo u Helsinkiju, u Finskoj.

Tim povodom, ova multinacionalna tehnološka kompanija iz Kine, okupila je saradnike iz različitih oblasti kako bi zajedno kreirali nove usluge za korisnike, a koje će olakšati svakodnevno funkcionisanje. Jedan od noviteta ovog Lab-a, biće i korišćenje prepoznavanja glasa kao dodatne vrste biometrijske autentifikacije.

PROČITAJTE JOŠ: Iz kompanije Huawei poručuju: U 2030. godini ćemo živjeti bolje

i

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

November 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930