Select Page

Nacionalni program za vještačku inteligenciju počeo u UAE

Nacionalni program za vještačku inteligenciju počeo u UAE

Foto: Huawei


Nacionalni program za vještačku inteligenciju (AI) započeo je u Ujedinjenjim Arapskim Emiratima i privukao je više od 15.000 učenika različitih uzrasta, specijalizacija i nivoa obrazovanja u školama i univerzitetima, sa ciljem da osnaži mlade ovim vještinama i naprednim tehnologijama. 

Ovaj kamp u saradnji sa Nacionalnim programom za kodiranje pomaže da mladi razviju inovativna rješenja za buduće izazove, koristeći svoja iskustva tokom učešća u obukama, radionicama, vebinarima i razgovorima. Omar bin Sultan Al Olama, državni ministar za vještačku inteligenciju, digitalnu ekonomiju i aplikacije za rad na daljinu, naglasio je važnost sektora ove inteligencije u postizanju održivih promjena i podržavanju napora u osmišljavanju i izgradnji bolje budućnosti za zajednice.

On je dodao da vlada UAE posvećuje sve svoje sposobnosti, programe i inicijative kako bi poboljšala vještine mladih i izgradila kompetencije za oblikovanje budućnosti i služenje zajednicama.

Jiavei Liu, izvršni direktor kompanije Huawei za UAE je ovim povodom izjavio: “Vještačka inteligencija je sledeća tehnologija opšte namjene. Ona će stvoriti pozitivan efekat prelivanja za sve industrije, s obzirom na njen položaj kao nove sile koja pokreće društvenu transformaciju. 

Huawei koristi svoje globalno iskustvo i resurse za izgradnju ekosistema AI, koji omogućava kulturu digitalizacije i inteligentnu transformaciju u UAE, što stalno podiže njegovu poziciju globalnog lidera u usvajanju inovativnosti”.

PROČITAJTE JOŠ: Huawei se pridružuje Upravnom odboru OpenChain projekta

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

November 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930