Select Page

Dizajn kao glavna odlika kućnih aparata nove ere

Dizajn kao glavna odlika kućnih aparata nove ere

Foto: Samsung


Individualnost je jedna od najvažnijih stavki modernog doba i reflektuje se kroz sve segmente života. Postalo je ekstremno važno da svoj stil demonstriramo ne samo kroz izbor odjeće, obuće i modnih aksesoara, već i kroz uređenje životnog prostora, te naš lični pečat postaje prepoznatljiv i u enterijeru oko nas.  

Kuhinja odavno nije prostorija u kojoj se isključivo priprema hrana. To je sada prostor u kome se eksperimentiše sa novim ukusima, prostor u kome su kreativnost i mašta apsolutno poželjni, dio doma u kome svi rado borave, kako ukućani, tako i gosti. I upravo zbog toga je važno da to bude inspirativan kutak u kome će namještaj i kućni aparati biti savršeno usklađeni sa našim autentičnim stilom koji je već dio ostalih prostorija u domu. Kućni aparati koje odlikuju ne samo savršene performanse, već i savršen dizajn, su pravi izbor za one koji od svog doma kreiraju udoban i funkcionalan prostor u kome imaju odraz svog stila u svakom njegovom djelu.

Da je dizajn neizostavan dio vrhunskih kućnih aparata, potvrđuju i brojne nagrade za dizajn Red Dot koje odlaze upravo u ruke njihovim kreatorima. Dizajnerski osvješćeni milenijalci i te kako znaju koje kućne aparate biraju pri uređenju svog doma, a kompanija Samsung godinama unazad ima savršen odgovor na zahtjevne apetite generacije kojoj su funkcionalnost i estetika jednako važne kategorije.

Foto: Samsung Bespoke

Tako su i sokovnici, mikseri, rerne, ploče za kuvanje i frižideri, postali dizajnerski komadi koji se biraju sa jednakom pažnjom kao i stolovi za ručavanje, fotelje, lampe, ugaone garniture. Kućni aparati se kreiraju sa ciljem da se uklapaju u ostatak enterijera, jer su dizajnirani tako da izgledom i dimenzijama ne diktiraju izbor ostalih elemenata.

Dizajn kućnih aparata postao je jednako uzbudljiva kategorija kao bilo koji drugi tip produkt dizajna, a kako imaju i neophodne funkcionalne performanse, izazov je još veći za dizajnere.

Jedan od proizvoda koji je doživjeo najveću transformaciju u 2021. godini je frižider. Pomalo nezgrapan aparat bez kog nijedna kuhinja nije potpuna, postao je još funkcionalniji, pa sada može da se prilagodi ostalim elemntima kroz veličinu, broj vrata, polica i slično. Pored funkcionalnosti, veliki iskorak čini i dizajn, gdje su staklena vrata sada apsolutni trend, kao i ravne linije minimalizma, a ručke su konačno izostavljene.

Samsung Bespoke je frižider elegantnog stila, čiji dizajn može da se prilagodi individualnim potrebama. Inovaciju čini i mogućnost da se frižider sastoji iz modula koji se mogu kombinovati, a na korisniku je i izbor između različitih kombinacija boja, pa čak i nekoliko njih. Satenska bež, Satenska nebesko plava, Glam ljubičastoplava, Glam mornarskoplava, Čisto crna, Čisto bijela, Cotta bež, Cotta nebesko plava, Cotta ljubičastoplava, Cotta bijela, Metalno crna i Metalno srebrna su nijanse koje se mogu prilagoditi svačijem životnom stilu, a dostupni materijali modula su Satensko staklo, Glam staklo, Čisto staklo, Cotta metal, Pravi nerđajući čelik i Čelični metal. Dizajner Samsung Bespoke frižidera tako zapravo postajete vi, a profesionalci su se pobrinuli da postoji pregršt elegantnih boja i modernih materijala za izbor.

Foto: Samsung Bespoke

Samsung Bespoke frižider je opremljen posebnom tehnologijom koja omogućava skladištenje više hrane u frižideru standardnog dizajna dubine 600 mm, koji se sa lakoćom ravna sa ostalim kuhinjskim elementima. Veoma korisna izolacija SpaceMax™ tehnologije čini zidove frižidera tanjim, stvarajući više prostora za uredno skladištenje, gdje su namirnice koje štrče sa radnih površina konačno prošlost.

Iako je velika pažnja usmjerena na dizajn kućnih aparata sa ciljem da se savršeno uklope u autentičan stil, funkcionalnost ostaje i dalje jednako važan segment. All-Around Cooling tehnologija omogućava jednaku temperaturu u svim djelovima frižidera, metalna ploča za hlađenje u zadnjem zidu koja zadržava hladnoću čak i ako stalno otvarate frižider, a tu je i funkcija brzog hlađenja i zamrzavanja na zahtjev – za one trenutke kada je hitno potrebna rashlađena čaša bijelog vina. I unutrašnjost je minimalistički dizajnirana, a skriveni ekran, ravna polica za vina i sivkaste kutije za hranu, najbolje to i potvrđuju.

Nova era kućnih aparata je stigla i njihov dizajn im osigurava status jednako važnih elemenata enterijera kao što ga imaju i ostali komadi namještaja koje sa ponosom biramo i prikazujemo u svom domu. Kuhinja sa savršenim dizajniranim elementima i dizajniranim kućnim aparatima neće biti vječito zatvorena prostorija, već će biti dio doma u kome jednako uživamo, stvaramo i maštamo i u koju rado primamo i goste.   

PROČITAJTE JOŠ: Sat koji te vodi do najbolje verzije tebe!

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

October 2021
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031