Select Page

Bill Gates napušta bord direktora Microsofta

Bill Gates napušta bord direktora Microsofta

Foto: CNN.com


Bill Gates, suosnivač i bivši izvršni direktor Microsofta, odlazi iz uprave kompanije. Gates je prethodno bio izvršni direktor Microsofta do 2000. godine kada je odstupio sa te pozicije da bi proveo više vremena u Bill and Melinda Gates Foundation. 2008. godine, Gejts je svoju službu u Microsoftu napustio i sve svoje napore usmjerio na filantropiju.

Gates se povlači sa pozicije očigledno zbog sličnih motiva, a saopštenje za javnost koje objavljuje vijest pozivajući na želju da “posveti više vremena svojim filantropskim prioritetima.” Gates će i dalje služiti kao „savjetnik za tehnologiju“ sadašnjoj direktorici Satia Nadelli.

„Bila mi je izuzetna čast i privilegija sarađivati i učiti od Bila tokom godina. Bill je osnovao našu kompaniju sa vjerom u demokratizacionu silu softvera i strašću za rješavanje najugroženijih izazova društva. ”, komentarisala je Nadella u izjavi. „Odbor je iskoristio Billovo vođstvo i viziju. A Microsoft će i dalje imati koristi od Billove stalne tehničke strasti i savjeta za unapređenje naših proizvoda i usluga. Zahvalan sam na Billovom prijateljstvu i radujem se što ćemo nastaviti raditi zajedno sa njim na realizaciji naše misije kojom se osnažuje svaki čovek i svaka organizacija na planeti za više postizanje. “

Iako će Gates još barem donekle biti povezan sa kompanijom koju je osnovao zahvaljujući svojoj poziciji tehnološkog savjetnika, ovaj potez predstavlja najudaljeniji korak od vođenja Microsofta koji je Gates preduzeo još od kada je odustao od funkcije generalnog direktora 2000. godine.

PROČITAJTE JOŠ: Evo ko je najviše ugrožen od novog koronavirusa

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

November 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930